The International Holland Music Sessions

Vanaf woensdag 9 augustus wordt onze kerk met zijn prachtige akoestiek weer gebruikt door The International Holland Music Sessions (THIMS) voor 11 avondconcerten om 20.00 uur en 12 openbare masterclasses om 14.00 uur. De concerten en masterclasses zijn op woensdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen.

TIHMS is een non-profit organisatie, die tot doel heeft jonge, zeer getalenteerde musici uit de hele wereld op weg te helpen met hun carrière en ze podiumervaring te verschaffen.
In Bergen op de BSG (Berger Scholen Gemeenschap) worden 3 weken lang besloten lessen gegeven voor piano, viool, cello en trio door zeer gerenommeerde muziekdocenten. Er komen 110-115 studenten uit 40 verschillende landen. Ze worden ondergebracht bij gastgezinnen in Bergen en omgeving. Er worden meer dan 100 concerten gegeven op 20 verschillende locaties, voornamelijk in Noord Holland.

Het Festival (de concerten) begint op 26 juli tot 3 september. De Summer Academy (de lessen) van 6 augustus – 27 augustus. Voor wie belangstelling heeft: de volledige programmaboekjes komen half juni uit en zullen ook in de kerk liggen. Meer info o.a. met een leuk filmpje op de website: www.tihms.com