Onze predikant Gerdienke Ubels

Ds. Gerdienke Ubels is sinds 1 maart 2021 onze predikant. Hier stelt zij  zich aan u voor.

Kerk zijn gaat over het (be)oefenen van geloof, – en eigenlijk vooral: steeds weer uitvinden wat dat betekent. Verhalen delen, vormen vinden, verbinding maken. Daar heb je elkaar voor nodig, en al doende is het dus ook een oefening in gemeenschap zijn, in samenleven. Samen inspiratie zoeken en vormgeven, en al doende een waardevol netwerk van verbinding zijn; ik wil daar graag als predikant aan bijdragen.

Van huis uit ben ik historicus en theoloog. Ik werk al ruim 30 jaar in verschillende functies in kerk en samenleving, en ben afgestudeerd aan het remonstrants seminarium. Naast mijn predikantschap blijf ik ook werkzaam als senior adviseur in de ouderenzorg (bij ActiZ, branchevereniging van verpleeghuizen).

Ik houd van woorden en muziek, van verhalen en stilte. Boeddhistische meditatie leert mij ‘de weg naar binnen’: oefenen in niet-doen, aanwezig zijn bij wat is, de stilte ingaan.

Ieder mens is met vragen op pad. Soms vind je een antwoord, soms verdwijnt dat ook weer. Elkaar zien en horen, de vragen verkennen, of gewoon, een eindje met elkaar oplopen. Zo is kerk, zo kan het zijn.

De teksten van mijn overdenkingen worden niet op deze website gepubliceerd. Als u graag een overdenking nog eens wilt overlezen, dan zal ik u de tekst op verzoek toesturen via e-mail.

Contact maken? Dat kan via ubelsg@xs4all.nl of 06-19050046. Mijn werkdagen zijn vooral woensdag en vrijdag.