Thomas Borggrefe, Bovenkamer

bovenkamer_thomas-borggrefe-_4

Op zaterdag 12 november om 11 uur vindt in de Remonstrantse kerk een optreden plaats van Thomas Borggrefe met zijn voorstelling Bovenkamer.

Op een subtiele wijze geeft deze voorstelling informatie over het proces van dementie, de werking van de hersenen en de betekenis van muziek. Thomas Borggrefe maakt de complexe problematiek rond dementie begrijpelijk, invoelbaar en bespreekbaar.Bovenkamer_Thomas-Borggrefe-_5-201x300

Bovenkamer laat ons de belevingswereld zien van een dirigent die met dementie te maken krijgt. De keuze voor een dirigent is doelbewust. Borggrefe: “Muziek speelt bij veel mensen met dementie een belangrijke rol in hun belevings- en herinnerings-wereld”.

Na afloop gaat de theatermaker in gesprek met het publiek.

Borggrefe gebruikt kunst als middel in de communicatie met partners, familieleden, mantel-zorgers en verzorgenden van mensen met dementie.

“Ik probeer mijn publiek bewust te maken van het feit dat het wezen van de mens met dementie hetzelfde blijft. Het gevoel wordt niet dement!” Deze achterliggende gedachte raakt het publiek in hun eigen proces en geeft inzicht op een diep niveau.

1-bovenkamer-afficheThomas Borggrefe is acteur en theatermaker en maakt sinds 1991 voorstellingen over dit onderwerp. Hij is daarnaast geestelijk verzorger in een verpleeghuis. 

Plaats: Remonstrantse Kerk, Fnidsen 33 – 37, Alkmaar

Tijd: zaterdag 12 november 2016 om 11.00 uur

Bijdrage in de kosten: € 10,-