Films 2020, Mary Magdalene

Datum 21 januari 2020
Tijd 14:00 uur
Locatie Doopsgezinde kerk
Entree
Koningsweg 12, Alkmaar

In samenwerking met de Lutherse en de Doopsgezinde gemeente worden in de winter en het vroege voorjaar van 2020 drie films vertoond. Zij worden ingeleid door één van de predikanten.
Plaats: Eén van de zalen van de Doopsgezinde kerk, Koningsweg 12 te Alkmaar. Aanvangstijd telkens 14.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur.

 

Mary Magdalene(2018)

Regie Garth Davis
Dinsdag 21 januari 2020

Wij kennen Maria uit Magdala als een van de vrouwen die het graf van Jezus bezoeken en dan merkt  dat het graf leeg is. Deze Maria is één van de vrouwen die Jezus gevolgd is uit Galilea naar Jeruzalem. In de evangelieverhalen speelt zij verder nauwelijks een rol. De aandacht van de film is op deze vrouw gericht. De filmmaker ziet haar in het centrum van de groep rondom Jezus van Nazareth staan. Zij is degene die vergeving werkelijk in de praktijk weet te brengen. Misschien is de film daardoor wat braaf geworden, plechtstatig zelfs, zoals een van de recensenten opmerkt. Maar de film laat wel zien dat de groep mensen rondom Jezus kleurrijker was dan wij zo vaak voor ogen hebben en niet uitsluitend uit mannen bestond.

De film wordt ingeleid door ds Yvonne Bos, predikant van de evangelisch-lutherse gemeente.

Agenda